Double cheese in Sebring

3 02 2008

De Sebring International Raceway is dit weekend de eerste verzamelplaats voor Champ Car in 2008. Vlak naast het vliegveld van Sebring in het warme Florida zijn de Champ Car teams begonnen aan de eerste open test van het nieuwe seizoen. De Champ Car gemeenschap heeft enkele rumoerige winterweken achter de rug en het was maar de vraag hoeveel DP01’s er dit weekend zouden worden uitgepakt.

Uiteindelijk bleken acht van de negen renstallen present, en werden de eerste trainingen op zaterdag afgewerkt door veertien piloten. De afwezigheid van Team Australia, de laatste jaren toch een van de welstellendste teams, is op zijn minst mysterieus te noemen. Minardi liet enkel Ernesto Viso rijden, aangezien met Robert Doornbos nog geen overeenkomst werd gesloten voor 2008.

Conquest zet dit jaar twee wagens in, op Sebring worden ze proefgereden door de Fransen Simon Pagenaud en Frank Perera. Een andere Franck, Montagny, overgewaaid uit de F1, klokte zaterdag de snelste tijd in de tweede wagen van Forsythe-Pettit.

Newman-Haas-Lanigan maakte deze week zijn definitieve line-up voor 2008 bekend. Justin Wilson erft het nummer één van Sebastien Bourdais, maar op Sebring blijkt ook Graham Rahal met het nummer twee over een hamburger-kar te beschikken. McDonalds vergroot zijn inbreng in de Champ Car World Series, hopelijk een voorbode van een smakelijk seizoen.

wilson_sebring.jpg

rahal_sebring.jpg

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s