Racistische storm over Montmello

4 02 2008

Na een bewogen Catalaans testweekend waarin McLaren en Lewis Hamilton het hard te verduren kregen, kon een statement van ex-wereldkampioen Fernando Alonso verwacht worden. Maar de Asturiër blijft stil, aldus nalatend publiekelijk afstand te nemen van het racistisch geweld van Spaanse F1-fans ten aanzien van de jonge Britse ster.

Het Circuito de Catalunya en de Spaanse autosportfederatie (RFEA) reageerden wel snel. Logisch, want de FIA dreigde meteen met harde sancties, er is sprake van een schrapping van de GP’s in Barcelona en Valencia bij herhaling van de feiten. Zover zal het allicht niet komen, er is immers teveel geld mee gemoeid. Meer voor de hand liggend zou een afgelasting zijn van een volgende testsessie op Montmello, normaal voorzien op 25-26-27 februari.

Of de gebeurtenissen van afgelopen weekend kunnen toegeschreven worden aan een kleine minderheid van geweldenaars, zoals de Spaanse verantwoordelijken willen doen geloven, staat niet buiten kijf. Het grote aantal beledigende spandoeken verraden een georchestreerde actie, en het instemmend toekijken van een groot deel van het publiek op de tribunes is zonder meer zeer teleurstellend te noemen.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s