George en Miller executeren Champ Car

19 02 2008

Tony George is erin geslaagd zijn Indy Racing League voorlopig van de ondergang te redden. Daarvoor moet wel die andere Amerikaanse serie, de Champ Car World Series, sneuvelen. De soap rond de Amerikaanse eenzitter-klassen is bijna ten einde, de laatste afleveringen worden deze week opgevoerd. Woensdag, ten laatste donderdag, zal vanuit Indianapolis officieel worden medegedeeld dat de eenmaking een feit is.

Eenmaking of fusie, het blijven verkeerde termen. Champ Car wordt opgeofferd, zodat automatisch maar één serie overblijft. Binnen de States moet Tony George voortaan enkel concurreren met Nascar. Welke van de ex Champ Car teams volgende week aanwezig zullen zijn tijdens de tests op Homestead, is nog niet duidelijk. Newman/Haas/Lanigan, PKV, Forsythe-Pettit, Walker en Conquest worden genoemd als kandidaat-overlopers. Voor Minardi, Rocketsports, Dale Coyne en PCM is de toekomst op dit moment zeer onzeker. Het is niet ondenkbeeldig dat, onmiddellijk na de ‘unificatie’, een nieuwe ‘breakaway series’ wordt opgericht.

Robin Miller heeft zijn doel bereikt. Handig gebruik makend van zijn journalistieke machtspositie, heeft hij ervoor gezorgd dat het door George gestuurde fusie-proces ook in de mainstream-media werd overgenomen als ‘noodzakelijk’ en uiteindelijk ook ‘zeker’.

In de Verenigde Staten zal vooral bij de fans veel tijd nodig zijn voor verzoening. De waters tussen beide kampen zijn de laatste weken nog meer verdiept. 2008 zal een moeilijk overgangsjaar worden, een jaar in het licht van de overleving van de enige overblijvende serie.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s