Superleague Formula on track

8 03 2008

Superleague Formula, het geesteskind van de Spanjaard Alex Andreu en de Brit Robin Webb, zette deze week een belangrijke stap op het circuit van Donington. De Fransman Bruce Jouanny reed er de eerste kilometers met het prototype van de Panoz DP09. En het mag gezegd worden: de vrijgegeven foto’s tonen een bangelijk fraaie racewagen.

De DP09 van Elan Motorsport en Panoz is in zekere zin een verdere ontwikkeling van de DP01, de wagen die in het laatste Champ Car kampioenschap werd gebruikt. Aangedreven door een Menard 4.2 liter die goed is voor 750 paarden, mag de DP09 straks tot de absolute top van de eenzitterbolides worden gerekend.

Of de nieuwe topformule ook commercieel zal aanslaan, valt nog te bezien. De combinatie van voetbal en autosport is voor velen niet evident. Momenteel zijn elf voetbalclubs ingeschreven, wat betekent dat nog negen plaatsen open zijn. Initiatiefnemers Andreu en Webb houden er rekening mee dat de nieuwe formule in het begin verlieslatend zal zijn, maar hopen het break-even punt te bereiken in het derde seizoen.

Eind augustus wordt op Donington de eerste race verreden. Op 4 en 5 oktober is de nieuwe klasse te gast op Zolder. Mogelijk wordt ook nog Assen aan de kalender toegevoegd. Het TT-circuit zoekt immers nog een waardige vervanger voor de afgelaste Champ Car grand prix.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s