Ferrari en McLaren weer favoriet

11 03 2008

O ja, er waren ook nog de F1-wintertesten. Dit jaar geheel in de schaduw van de heisa rond de Amerikaanse eenzitterij. De F1-teams hebben in januari en februari weer duizenden kilometers afgehaspeld op de testcircuits in Barcelona, Valencia, Jerez en Bahrein. En dit weekend zijn vanuit London en München de cargo vliegtuigen opgestegen richting Melbourne, traditioneel het decor voor de eerste grand prix van het seizoen.

Ze zijn nog met elf, de F1-teams. Het voortbestaan van Super Aguri heeft lange tijd aan een zijden draadje gehangen, maar ter elfder ure schoot de Britse investeringsgroep Magma ter hulp. Ook Ron Dennis is nog van de partij. Wekenlang werd gespeculeerd over een mogelijke terugtrekking als McLaren teamchef, maar volgens de laatste berichten blijft Dennis aan de macht.

Ferrari en McLaren lijken het best voorbereid op het nieuwe seizoen. Rondetijden in wintertesting hebben een betrekkelijke waarde, maar de competiviteit van Ferrari en McLaren heeft de concurrentie meteen een paar illusies armer gemaakt. Kimi Raikkonen klokte in februari in Bahrein een verbluffende 1.30.015, ruim twee en een halve seconde sneller dan Massa’s pole in 2007.  

Raikkonen, Massa en Hamilton strijden zondag om de eerste trofee van het jaar. Kovalainen, Alonso en Rosberg kunnen nog hopen op een podiumplaats. Red Bull Racing, Renault en Williams lijken het best gewapend in de ruime middenmoot. BMW Sauber komt snelheid tekort, een euvel waaraan ook Toro Rosso lijdt, ondanks zijn geweldige driver line-up. Toyota, Honda, Force India en Super Aguri zijn veroordeeld tot een figurantenrol.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s