Slechts zeven overlevenden op het slagveld van Melbourne

16 03 2008

Eigenlijk was de openingsrace van het F1-seizoen in Melbourne niet echt spannend. Dat is zo als je enkel naar de eerste plaats kijkt, want die werd van start tot finish ingenomen door Lewis Hamilton. Achter de jonge Brit vond een ware veldslag plaats met tal van positiewissels, crashes en flaters. De hitte en de nieuwe reglementen zullen er wel voor iets tussen gezeten hebben, want uiteindelijk reden slechts zeven wagens op eigen kracht over de eindmeet.

Grote verliezer van de eerste race is ongetwijfeld Ferrari. Zowel Felipe Massa als regerend kampioen Kimi Raikkonen lieten zich betrappen op enkele onbegrijpelijke stuurmanoevres, hoewel de factor ‘pech’ ook wel heeft bijgedragen tot Ferrari’s wanprestatie. Ferrari bevond zich tijdens de Australische GP meer naast dan op de baan. Gevolg is wel dat Raikkonen nu al negen punten minder heeft in het klassement dan zijn Britse titelrivaal. Stefano Domenicali had zich zijn debuut als teambaas zeker anders voorgesteld.

BMW Sauber en Williams toonden zich dit weekend zeer competitief. De kloof met Ferrari en McLaren is kleiner dan verwacht. Toro Rosso werd niet vooraan verwacht, maar Sebastien Bourdais dacht daar kennelijk anders over. De Champ Car kampioen toonde zich zeer matuur in zijn debuutrace en leek op een vierde plaats af te stevenen tot zijn Ferrari-motor de geest gaf.

Bij de crashes van Glock, Coulthard en andere ongelukkigen vlogen de koolstofvezel onderdelen in grote getale door het Albert Park en over het TV-scherm. De monocoque mag dan wel zeer stevig zijn, in zijn geheel maakt de hedendaagse F1-wagen een uiterst fragiele indruk. Gebrek aan betrouwbaarheid en stevigheid zouden dit seizoen nog wel meer voor verrassende uitslagen kunnen zorgen.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s