Massa rangeert zichzelf uit

23 03 2008

Ferrari-baas Stefano Domenicali blijft met een dubbel gevoel zitten na de GP van Maleisië. De Ferraristen leken na hun demonstratie tijdens de kwalificaties op weg naar een dubbelzege in de race. Kimi Raikkonen reed sereen naar zijn eerste overwinning van het seizoen maar Felipe Massa, tijdens de eerste pitstops gepasseerd door zijn Finse teammaat, verloor zijn tweede plaats toen hij op onverklaarbare wijze van de baan schoof.

Met twee DNF’s in evenveel races komt Massa onder zware druk te staan. De Braziliaan mag dan nog een contract hebben tot 2009, zijn recente prestaties liggen beduidend beneden de Scuderia-norm. Massa heeft het moeilijk met de reglementswijzigingen zoals het wegvallen van de traction control en de engine braking. Het gebrek aan zuivere klasse kan niet meer weggemoffeld worden.

Massa paste perfect in een Ferrari-team met Schumacher: vormde geen bedreiging voor de nummer één, en was net goed genoeg om Ferrari mee aan de constructeurstitel te helpen. Vandaag is er geen plaats meer voor een matige tweede piloot naast Raikkonen. Misschien is het tijd voor een nieuwe Duitser in een Ferrari-zitje, een idee dat Fiat omwille van zijn belangen op de Duitse automarkt niet ongenegen zal zijn. Vettel of Sutil dan maar?

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s