Mosley is moreel gezag kwijt

5 04 2008

Strikt genomen zou het kunnen dat de sexuele escapades van FIA-president Max Mosley niet buiten de wettelijke grenzen vallen. Een veronderstelling die nog aannemelijker wordt mocht blijken dat de nazi-thematiek in de video, die door een Britse tabloid werd gepubliceerd, op artificiële wijze zou zijn toegevoegd. Intussen hebben Mosley’s advocaten klacht neergelegd wegens inbreuk op de privacy. 

Mosley, overtuigd van zijn onschuld, is kennelijk niet van plan zijn plaats als hoofd van de FIA af te staan. Maar wat rest er nog van zijn gezag? De Londenaar, die in de jaren zestig zelf nog in de F2 reed en later mee de renstal March oprichtte, heeft alle credibiliteit verloren. Verschillende teams, rijders, ex-rijders, nationale autosportbonden en andere partijen hebben reeds hun ongenoegen geuit over Mosley’s gedrag. De kroonprins van Bahrein liet weten dat hij dit weekend niet welkom was in de golfstaat voor de derde F1-race van het seizoen.

Mosley’s dagen zijn geteld. Journalisten zijn gestart met de lijstjes met de kandidaat-opvolgers. Jean Todt en Ron Dennis zijn de meest bekende namen. Ook de namen van Richard Parry-Jones en Hermann Tomczyk duiken geregeld op.

Mosley-gate is een degoutant verhaal met nog talloze onbeantwoorde vragen. Een verhaal, niet alleen van sexuele perversiteiten, maar ook van geld, macht en afrekeningen. De macht van de decadentie en de decadentie van de macht. De Westerse wereld op zijn smalst. Een prachtcase voor maatschappijcritici en moraalfilosofen. 

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s