Graham Rahal zet gevestigde Indy sterren voor aap

7 04 2008

Een Amerikaanse tiener heeft de tweede race van het nieuwe IndyCar seizoen op het stratencircuit in Saint Petersburg gewonnen. Graham Rahal, pas negentien geworden, stond dit weekend voor het eerst op de grid van een IndyCar wedstrijd en reed prompt naar de overwinning. De weersomstandigheden, een portie geluk en de superieure brandstofstrategie van het Newman/Haas/Lanigan team hebben de zoon van drievoudig CART kampioen Bobby Rahal geholpen bij deze verrassende zege.

Voor Graham Rahal was het nog maar het vijftiende optreden op het hoogste niveau. Vorig jaar reed hij veertien races in de Champ Car World Series, ook al voor het NHL team, met een tweede plaats in Houston als beste resultaat. Normaal had Rahal vorige week zijn debuut in de IndyCar Series moeten maken, maar door een crash in de vrije trainingen op Homestead-Miami geraakte zijn Dallara niet meer tijdig hersteld. Na zijn opzienbarende zege van gisteren spreekt de Amerikaanse pers onomwonden van de “next great American racing hero”.

Niet alleen Rahal en NHL, maar ook andere ex Champ Car teams presteerden zeer sterk in Saint Pete. Binnen de top negen werden zes plaatsen ingenomen door rijders van de zogenaamde transitieteams. En dat terwijl deze teams nog maar sinds een maand over Dallara chassis beschikken. Een blammage voor de gevestigde IndyCar sterren die zich duidelijk minder in hun sas voelen buiten de ovals.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s