De opties van Paul Stoddart

16 04 2008

Minardi-baas Paul Stoddart maakt mogelijk op korte termijn zijn come-back op de F1-scene. De Australiër was vorige maand al opgemerkt in de paddock in Melbourne, waar hij als gastcommentator van een lokaal radiostation verslag uitbracht van de openingsrace van het F1-seizoen. Tegenover Autosport.com liet hij zich toen ontvallen : “Yep, I’m going to be with you guys”. Een terugkeer als eigenaar van een F1-team lijkt met de dag waarschijnlijker.

Komende zondag zal Stoddart nog een laatste keer optreden als teambaas van Minardi Team USA voor de afscheidsrace van de Champ Cars in Long Beach. Stoddart verklaarde eerder dit jaar niet geïnteresseerd te zijn in een overstap naar de IndyCar Series. Zijn partner bij Minardi Team USA, Keith Wiggins, ging met HVM Racing wel door in de IndyCars.

Stoddart verkocht het Minardi Formule 1 team eind 2005 aan Red Bull eigenaar Dietrich Mateschitz. Het in Faenza gevestigde team gaat sinds die overname door het leven als Scuderia Toro Rosso. Sinds begin 2008 staat de renstal echter opnieuw te koop. Voor Stoddart een gelegenheid om zich opnieuw in de F1 in te kopen. Maar er zijn meerdere opties.

Vandaag kwam het bericht dat de toekomst van Super Aguri opnieuw zeer onzeker is geworden na het afspringen van de onderhandelingen met de Magma group uit Dubai. Het voortbestaan van Super Aguri lijkt af te hangen van de goodwill van Honda en het vinden van een nieuwe investeerder. Stoddart werd enkele maanden geleden al gelinkt aan Super Aguri.

Theoretisch is er ook nog een plaats voor een twaalfde Formule 1 team. Die plaats was normaal gereserveerd voor Prodrive. Maar David Richard riskeerde het niet om het seizoen 2008 aan te vatten met een McLaren klantenchassis en borg Prodrive’s F1-plannen opnieuw op.

Meer opportuniteiten dan belemmeringen dus voor ondernemers als Paul Stoddart. Over belemmeringen gesproken: met Mosley-gate zou zelfs Stoddart’s grootste vijand van het F1-toneel kunnen verdwijnen.

 

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s