Danica Patrick schrijft geschiedenis in Motegi

20 04 2008

Dat het weekend van 20 april een historisch weekend zou worden voor het Amerikaanse open-wheel racing, was op voorhand geweten. Bij de hereniging was men er niet in geslaagd het probleem van de datum clash tussen Motegi en Long Beach op te lossen, en dus zou er dit weekend op de twee locaties worden geracet. Met een sensationele winnaar op Twing Ring Motegi: Danica Patrick, de eerste vrouw die erin slaagt een top open-wheel race te winnen.

De aanloop naar de Japan Indy 300 verliep niet zonder problemen. Donderdag was er een aardbeving met een kracht van 5.7 op de Richterschaal in de omgeving van Motegi, vrijdag moesten de kwalificatieritten worden afgeblazen door de hevige regenval, en zaterdag moest de race worden uitgesteld door lekken in het asfalt. De race werd verschoven naar zondag, en zondag zou Patrick’s lucky day worden.

De 26-jarige Amerikaanse is aan haar vierde IndyCar seizoen toe. Haar beste plaats tot nog toe was een tweede plaats op Belle Isle nabij Detroit in 2007. Een overwinning werd al een tijdje verwacht. De druk van de Amerikaanse media is door de jaren steeds hoger geworden. Vandaag heeft Danica Patrick de mond gesnoerd van haar grootste criticasters. De ontlading na de wedstrijd was enorm. Patrick hoort nu definitief tot de snelste racers op aarde. Van “Danican’t drive” is geen sprake meer.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s