Heikki redt kijkcijfers

28 04 2008

Heikki Kovalainen heeft tijdens de GP van Spanje een behoorlijke score gehaald op de Purley-schaal. De Britse F1-held David Purley kwam in 1977 tijdens een crash aan een snelheid van 173 km/u op amper een halve meter tot volledige stilstand, en overleefde daarbij een impact van een geschatte 179,8 G. Gisteren deed de Finse McLaren rijder dat nog eens dunnetjes over toen hij met een slordige 240 km/u van de baan vloog en door een bandenmuur werd opgeslokt.

Zonder veel erg voor Heikki – gelukkig maar – maar daarmee hadden commentatoren en toeschouwers tenminste iets om over na te kaarten. De race zelf daarentegen was steriel en kan kort worden samengevat. Kimi Raikkonen reed naar een geprogrammeerde zege. Felipe Massa volgde keurig in Kimi’s zog en maakte het Ferrari-feestje compleet. Lewis Hamilton, zogezegd in mindere vorm, kon toch nog beslag leggen op een interessante derde plaats.

Weeral een Grand Prix waarin geen strijd plaatsvond voor de overwinning. De schaarse duels moesten voor de zoveelste maal in het peleton worden gezocht. De high-tech sport, die de F1 altijd al is geweest, wordt steeds meer geparaliseerd door high-tech racestrategieën. En wanneer de spanning beperkt blijft tot een strijd om plaatsen waar geen of nauwelijks punten kunnen behaald worden, haakt de toeschouwer af. Maar zoals gezegd, af en toe wil er nog wel eens eentje van de baan schieten en de grenzen van de veiligheid verkennen, en zo blijven de TV-ratings alsnog bevredigend.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s