Champ cars weldra in nieuwe serie?

3 05 2008

Hoewel de Champ Car World Series reeds eind februari begraven werden, mochten de Panoz DP01 wagens twee weken terug nog een laatste maal aanrukken in de Grand Prix van Long Beach. En misschien hebben we nog niet het laatste gezien van de fraaie DP01. Geruchten willen immers dat de voormalige champ car wagens als een pakket zouden worden verkocht aan een nieuwe serie.
De Panoz DP01 is na zijn debuut in Las Vegas in april 2007 slechts één seizoen in dienst geweest. De herenigde IndyCar Series maken voor dit seizoen en ook voor 2009 gebruik van de aftandse Dallara met 3.5 liter atmosferische Honda-motor, voor de meer geavanceerde DP01 is er geen plaats meer.

Maar de Panoz DP01 zou dus mogelijk door een andere raceklasse worden heropgevist. Een van de kandidaten is de Grand Prix Masters. Deze serie, waarin voormalige F1-sterren het tegen elkaar opnemen met identiek materiaal, organiseerde in het verleden slechts drie races (waarvan de laatste in augustus 2006), maar zou binnenkort onder impuls van nieuwe promotoren gerevitaliseerd worden.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s