McLaren blijft geviseerd

23 06 2008

Het spionageschandaal dat in 2007 losbrak blijft McLaren parten spelen. Ook na het betalen van een monsterboete van 100 miljoen dollar en het verlies van alle vorig jaar behaalde constructeurspunten, wordt elke beweging van McLaren nauwlettend in het oog gehouden. Wie dit weekend de GP van Frankrijk heeft gevolgd, heeft moeten vaststellen dat de FIA de Woking-renstal blijft tormenteren.

Magny-Cours begon al slecht voor Lewis Hamilton omdat de Brit zat opgezadeld met een gridpenalty opgelopen in de tumultueuze GP van Canada. Ploegmaat Heikki Kovalainen werd op zijn beurt vijf plaatsen achteruit gezet na vermeend afblokken van Mark Webber tijdens de kwalificatiesessie op zaterdag. Tenslotte werd Lewis Hamilton tijdens de race bedacht met een drive through penalty wegens het nemen van een shortcut in de eerste snelle chicane. En terwijl de stewards hun handen vol hadden met de zilverpijlen, mocht Kimi Raikkonen rustig zijn wedstrijd afwerken in een Ferrari met een gevaarlijk loshangende uitlaatpijp. Niemand die eraan dacht om de zwart-oranje vlag te zwaaien naar de Finse wereldkampioen.

Bij de FIA ontbreekt op dit moment alle consistentie in het arbitreren van F1-wedstrijden. McLaren is de klos, Ferrari wordt beloond voor zijn oneindige trouw aan Parijs. De sport gaat gebukt onder de politiek.  De vete Mosley-Dennis is naar een hoogtepunt aan het gaan, en het is maar de vraag of er aan het eind van het gevecht nog sprake is van één Formule 1. 

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s