Silverstone moet wijken voor Donington

5 07 2008

Vanaf 2010 wordt de Grand Prix van Groot-Brittannië op Donington Park gereden. Dat maakte de FIA donderdag in een perscommuniqué bekend. Aan de vooravond van de negenenvijftigste Britse GP klinkt dat als ‘goed nieuws’, want omwille van het aanslepende conflict tussen Bernie Ecclestone en de British Racing Drivers’ Club dook de laatste jaren geregeld het gerucht op dat de race van de F1-kalender zou verdwijnen. Toch wordt de aankondiging van de verhuis naar Donington niet overal even enthousiast onthaald.

Al jaren uitte Ecclestone zijn ongenoegen over de verouderde faciliteiten van het circuit waar in 1950 de allereerste GP F1 werd gereden. Maar eind mei nog maakte de BRDC bekend dat het de bouwtoelating had ontvangen voor een nieuw pit en paddock complex tussen Abbey en Club. Met de verbouwing van het circuit zou eind 2008 worden gestart. Daarmee waren echter niet alle problemen van de baan. Het laatste twistpunt, de door Bernie’s FOM gevraagde fee, bleef onopgelost.

Eigenaardig genoeg scoort Donington vandaag niet beter dan Silverstone. De pitinfrastuctuur is dringend aan renovatie toe, en de bereikbaarheid van het circuit is mogelijk nog slechter dan Magny-Cours. Donington Park zou klaar staan met een investeringsprogramma van zo’n 100 miljoen pond, maar de vraag blijft of het circuit daarmee tijdig F1-waardig kan worden gemaakt.

Eén ding is zeker, de huidige machtshebbers in de F1 (en het valt op: Mosley en Ecclestone komen in deze materie merkwaardig goed overeen) schrikken er niet voor terug om de historische venues op te offeren, en dat is een serieuze waarschuwing voor GP-organisatoren die zich nu nog safe voelen.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s