Off day voor topteams in Watkins Glen

7 07 2008

Na zeven oval-races bezocht het IndyCar circus eindelijk nog eens een ‘normaal’ circuit. Het legendarische Watkins Glen in de staat New York was afgelopen zondag het strijdtoneel van de elfde wedstrijd van het kampioenschap. ‘The Glen’ ligt er nog altijd even uitdagend bij als in de jaren zestig en zeventig, toen hier twintig keer na mekaar de GP van de Verenigde Staten voor Formule 1 wagens werd verreden, en dus kon verwacht worden dat de typische oval-specialisten met de nodige moelijkheden zouden te maken hebben.

Voor de topteams werd de race op zondag een regelrechte ramp. Topfavoriet Scott Dixon verloor op bijzonder knullige wijze de controle over het stuur – achter de pace car nota bene – en sleurde in zijn val ook Ryan Briscoe mee. Andere notoire slachoffers van race incidents waren Helio Castroneves, Dan Wheldon en Danica Patrick. Ook de zogenaamde transitieteams konden de verwachtingen niet inlossen: Bruno Junqueira redde de champ car eer met een zesde plaats.

En zo viel de zege in de schoot van Ryan Hunter-Reay van het bescheiden Rahal Letterman team. Een overwinning, hoe sympathiek ook voor de Amerikaan die ooit nog twee champ car zeges op zijn palmares schreef, die spijtig genoeg slechts matig zal bijdragen aan de credibiliteit van de IndyCar Series.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s