Koel onthaal van nieuwe IndyCar-kalender

31 07 2008

De IndyCar kalender voor 2009, zoals die gisteren door de IRL werd gereleast, wordt nergens enthousiast onthaald. Dat is ook logisch: na de hereniging van het Amerikaanse open wheel racing begin 2008 hadden de meeste commentatoren verwacht dat er voor 2009 van een ‘clean sheet of paper’ zou worden gestart. Daarvan is niks van in huis gekomen. Niet minder dan zeventien van de achttien geplande events zijn ook al in het lopende seizoen geprogrammeerd.

Tien races worden in 2009 op een ovaal gereden, acht op een permanent circuit of een stratencircuit. De oval-lovers blijven echter gefrustreerd achter: Nashville wordt niet langer aangedaan, en de speedways van New Hampshire en Las Vegas hebben de kalender evenmin gehaald. Van de vroegere Champ Car kalender zijn enkel de lucratieve races in Long Beach, Edmonton en Toronto overgenomen. Voor Surfers Paradise is er voorlopig geen plaats in 2009.

De IndyCar Series hebben dringend nood aan innovatie, maar voorzitter Tony George en commercieel directeur Terry Angstadt wensen voorlopig niet te breken niet met de tradities. Ridicule ovals als Iowa en Richmond overleven op de kalender, terwijl Amerika’s meest uitdagende circuits als Laguna Seca en Road America compleet worden genegeerd. Dat het seizoen 2009 zijn finale beleeft in een moeras in Florida (de Homestead Miami Speedway), is een teken aan de wand.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s