Raikkonen doet een Albers

24 08 2008

Hilariteit alom vorig seizoen toen Christijan Albers tijdens de GP van Frankrijk te vroeg uit de pits vertrok en met de brandstofslang aan de haal ging. Vandaag in Valencia overkwam regerend wereldkamioen Kimi Raikkonen hetzelfde. De Fin negeerde het rode stoplicht van de Ferrari-pitcrew en rukte ei zo na de hele brandstofinstallatie uit de grond. Een Ferrari-mekanieker raakte daarbij licht gewond.

Waar het slurfincident vorig jaar het einde inluidde van Albers’ magere F1-carrière, kunnen de gevolgen voor Raikkonen op korte termijn nog meevallen. Wellicht komt hij er vanaf met een geldboete voor gevaarlijk rijgedrag. Maar op langere termijn is Kimi’s positie bij Ferrari niet langer verzekerd.

Op dit moment is Felipe Massa, ondanks een slecht seizoensbegin, de sterrijder van de Scuderia. Massa zorgt voor de resultaten en staat in het klassement op slechts zes punten van leider Lewis Hamilton. Kimi Raikkonen daarentegen haalde slechts twee keer het podium in de afgelopen zeven wedstrijden. De Fin sukkelt niet alleen met zijn snelheid, ook zijn motivatie is ondermaats. Het incident van vandaag illustreert de verstrooidheid waarmee de wereldkampioen zich momenteel op de F1-circuits begeeft. En ongetwijfeld zal er nu nog meer of opnieuw gespeculeerd worden over een transfer van Fernando Alonso naar Ferrari.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s