Rigon en Garcia eerste Superleague winnaars

2 09 2008

De kop is eraf. Afgelopen weekend vond in Donington de première plaats van de nieuwe Superleague Formula. Davide Rigon, regerend Euroseries 3000 kampioen en rijdend met de Beijing Gouan wagen, behaalde de overwinning in de eerste race. In de tweede race ging de zege naar Borja Garcia voor FC Sevilla.

Voor de vertegenwoordigers uit de lage landen was het een debuutweekend met de nodige moeilijkheden. Robert Doornbos, uitkomend voor AC Milaan, werd door motorpoblemen geplaagd en verdween al tijdens de eerste manche van het toneel. De andere Nederlander, Yelmer Buurman, slaagde er in de PSV-wagen van het Belgische Azerti Race Automotive wel in een behoorlijk resultaat neer te zetten: vierde in race 1 en achtste in race 2. Team Astromega kende geen geluk met de Anderlecht-wagen, en dat ondanks de knappe verrichtingen van de jonge Britse rijder Craig Dolby: tweemaal kwam de paarswitte bolide tot stilstand.

De Superleague Formula kan terugblikken op een geslaagd eerste race-weekend. De nieuwe Panoz DP09 vertoonde – niet verwonderlijk – een aantal kinderziektes, maar dit zal zich ongetwijfeld binnen afzienbare tijd stabiliseren. Binnen drie weken staat de Superleague voor een eerste ernstige test op de Nürburgring. Een vergelijking van rondetijden zal dan leren waar de Superleague zich bevindt in de ‘pik-orde’ van de formule-klassen. Superleague Formula is uiteraard geen Formule 1, maar als de rondetijden niet minstens op het niveau liggen van de GP2, wordt het moeilijk om de aandacht te trekken van de doorsnee autosportliefhebber.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s