Onredelijke stewards ontnemen Hamilton de zege

7 09 2008

De Grand Prix F1 van België, het grootste autosport-evenement in de Benelux, is dit jaar in de grootst denkbare chaos geëindigd. Net na de race werd Lewis Hamilton als winnaar gelauwerd nadat hij zich in een zinderende finale de meerdere had getoond van Kimi Raikkonen. 

Op het moment van de viering werd achter de coulissen nog druk beraadslaagd over het duel tussen Hamilton en Raikkonen bij het ingaan van de voorlaatste ronde, en ruim twee uur na het einde van de race maakte de wedstrijdleiding haar verdict bekend. Lewis Hamilton werd beboet met 25 seconden straftijd voor het onregelmatig afsnijden van de bus stop chicane, en Felipe Massa werd uitgeroepen tot nieuwe winnaar van de GP van België. McLaren heeft inmiddels beroep aangetekend tegen de beslissing van de race stewards.

Realchamp heeft al eerder moeten vaststellen dat McLaren dit seizoen zeer nauwlettend in het oog wordt gehouden en bij de minste onregelmatigheid wordt bestraft. Ten aanzien van concurrent Ferrari worden door de FIA en de race stewards duidelijk andere maatstaven gehanteerd. Zeer recent nog ontsnapten Massa en Raikkonen aan een straf in Valencia voor roekeloze manoeuvres in de pits. Ook vandaag werd Raikkonen niet beboet voor het aanrijden van Hamilton in La Source.

Binnen een aantal maanden weten we wellicht wie finaal de winnaar is van de Belgische Grand Prix editie 2008. De modale F1-fan die vandaag minstens 100 Euro heeft opgehoest voor een staanplaats op de Ardeense gradins, zit inmiddels met een serieuze kater. Diegene die hij vandaag als eerste over de finishlijn heeft zien rijden en die hij op het hoogste schavotje heeft zien spuiten met de champagne, is tot nader order niet de winnaar.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s