Dixon maakt het karwei af

8 09 2008

Chip Ganassi rijder Scott Dixon is zondag op de Chicagoland Speedway IndyCar-kampioen 2008 geworden. In de laatste wedstrijd van het seizoen finishte hij tweede op amper 33 tienduizendsten van een seconde achter zijn grote concurrent Helio Castroneves. Genoeg voor de Nieuw-Zeelander om voor de tweede keer de IndyCar-titel binnen te rijven.

Dixon maakte van bij de openingsrace op Homestead-Miami duidelijk dat hij bij de topfavorieten voor het kampioenschap hoorde. Dixon behaalde dit seizoen zes overwinningen en stond bijna onafgebroken aan de kop van het klassement. De Indy 500 was zijn voornaamste zege dit jaar.

Na twee CART seizoenen maakte Dixon in 2003 samen met Chip Ganassi de overstap naar de Indy Racing League. Dat jaar pakte hij meteen voor het eerst de IndyCar-kroon. In maart 2004 mocht Dixon voor het Williams BMW F1 team testen en maakte daarbij een behoorlijk sterke indruk. De test kreeg echter geen vervolg en het is weinig waarschijnlijk dat Dixon, inmiddels achtentwintig, nu nog zal worden opgevist door een F1-teambaas.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s