Goodbye Paul Newman

28 09 2008

Paul Newman is vrijdag op 83-jarige leeftijd overleden. Newman was een gevierd filmacteur maar ook een ‘racer at heart’. Paul Newman werd gebeten door de autosportmicrobe bij het draaien van de film Winning in 1968. Van dan af wisselde ‘PLN’ het acteren af met deelnames in sportwagenwedstrijden. In 1979 reed Newman aan de zijde van Rolf Stommelen en Dick Barbour naar een ophefmakende tweede plaats in de 24 uren van Le Mans.

Samen met Carl Haas richtte hij in 1983 Newman/Haas Racing op. Het team, dat in 2007 van naam veranderde in Newman/Haas/Lanigan Racing, behaalde vier titels in CART met Mario Andretti, Michael Andretti, Nigel Mansell en Cristiano da Matta, en nog eens vier titels in Champ Car, telkens met Sébastien Bourdais.

Na de oprichting van de IRL in 1994, bleef Newman/Haas Racing trouw aan CART en de latere Champ Car World Series. In tegenstelling tot Chip Ganassi en Roger Penske, die respectievelijk in 2000 en in 2001 CART de rug toekeerden en overliepen naar het kamp van Tony George, is Newman Champ Car blijven ondersteunen tot op het laatste moment. Sinds begin 2008 maakt NHL Racing deel uit van de herenigde IndyCar series.

Paul Leonard Newman: acteur, weldoener, humorist, talentvol racer, inspirerend teameigenaar en nog zoveel meer. Amerika verliest een echte held.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s