Verzopen start van nieuw A1GP seizoen

11 10 2008

A1GP beleeft een moeizame start van zijn vierde seizoen, het eerste seizoen met powered-by-Ferrari wagens. En het is precies die tweede generatie A1GP wagen die voor een chaotisch seizoensbegin heeft gezorgd. Tijdens testen in augustus kwamen designfouten aan het licht, waardoor vertragingen in de productie ontstonden en de wagens niet op tijd konden worden geleverd voor de eerste race op Mugello.

Zandvoort kreeg bijgevolg de seizoensopener maar daar regende het pijpestelen én afzeggingen. Gevolg: een gereduceerd startveld met slechts zeventien deelnemers, en een verdere reductie door de talrijke crashes tijdens de natte sprint en feature races.

Ondertussen duiken opnieuw geruchten op over de benarde financiële situatie waarin A1GP zou verkeren. De serie heeft in de voorbije drie jaar een enorme schuldenberg opgebouwd. Er is sprake van een reddingsplan maar door de internationale financiële crisis zijn geen nieuwe investeerders te vinden. 

A1GP probeert intussen het blazoen wat op te smukken. Vorige week werd aangekondigd dat Andretti Green Racing het Team USA zal gaan runnen. Geen toeval: A1GP heeft dringend nood aan ronkende namen. Als straks Marco Andretti en Danica Patrick op de grid verschijnen, zal dit een pak extra publiciteit opleveren voor A1GP.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s