A1GP verovert Surfers Paradise op IndyCar

11 11 2008

Surfers Paradise verdwijnt definitief van de Amerikaanse racekalenders. De stad aan de Australische Gold Coast was sinds 1991 zeventien maal het decor van een Champ Car race. In oktober 2008 waren voor het eerst, en kennelijk ook meteen voor het laatst, de IndyCar Series te gast. Vanaf 2009 behoort Surfers Paradise aan A1GP.

De relatie tussen Indy-verantwoordelijken en lokale organisatoren stond al een tijdje op springen. IRL-baas Tony George en zijn commercieel directeur Terry Angstadt hebben te lang gepusht voor een afwijking van de traditionele racedatum van eind oktober en krijgen daarvoor nu het deksel op de neus. De arrogantie van het IndyCar-management heeft daarmee een van de kostbaarste erfstukken uit het Champ Car tijdperk vernietigd. De schade aan het Amerikaanse open wheel racing zal pas over enige tijd kunnen opgemeten worden.

Voor A1GP is de ‘verovering’ van Surfers Paradise een geweldige stap voorwaarts. Mede door de aanwezigheid van de V8 Supercars staat Surfers Paradise garant voor toeschouwersaantallen van 300.000 en meer, waardoor het een van de grootste autosportevenementen ter wereld is.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s