Superleague Formula: puntjes van kritiek

28 11 2008

Superleague Formula heeft afgelopen zondag in het Spaanse Jerez zijn debuutseizoen afgesloten. De league mag met een voldoende naar het tweede jaar. Niet met onderscheiding dus, de nieuwe formule is nog niet aangeslagen bij het grote publiek.

psv_vallelunga

Een Italiaan in Chinese kleuren – Davide Rigon – rijfde de eerste kampioenschapstitel binnen. De Benelux-delegatie mocht geregeld in de prijzen delen. Yelmer Buurman, in een wagen van Azerti Race Automotive met PSV-livery, verbaasde vriend en vijand met een tweede plaats in het eindklassement. Robert Doornbos, een van de topfavorieten, stelde ietwat teleur maar kon met AC Milan toch twee races winnen. En een derde Nederlander, Paul Meijer, verraste met een zege voor Al-Ain, ook al in een wagen gerund door Azerti Race Automotive.

Superleague Formula mag trots zijn op de Panoz DP09 die een van de mooiste eenzitters van het ogenblik is. Spijtig dat die wagen nog voor te weinig spektakel heeft gezorgd op de circuits. Het zaterdagse kwalificatie-formaat werd goed onthaald, maar de ‘complete reversed grid’ voor de tweede race op zondag is voor de meeste rijders een brug te ver.

De branding met topclubs uit het voetbal wordt door veel observatoren nog altijd als een goedkope marketing-truk gezien. In het algemeen is die marketing-aanpak zeker nog voor verbetering vatbaar. Tijdens de eerste races bleven de tribunes nagenoeg leeg, pas na het verdelen van gratis tickets voor de laatste events stroomden de toeschouwers massaal toe. Superleague Formula kan op dit moment nauwelijks op eigen benen staan, partnering met een andere racecompetitie lijkt een noodzaak.

Afwachten welke communicatie de Superleague-organisatie binnenkort de wereld zal insturen. Oorspronkelijk mikte men voor 2009 op negen raceweekends, maar volgens de laatste geruchten zou dit aantal al niet meer gehaald worden.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s