Honda soap nadert ontknoping

18 02 2009

Vijf weken voor de start van het nieuwe F1-seizoen ziet het ernaar uit dat de soap rond de overname van Honda F1 in een eindfase zit. Het werd tijd ook, want de F1-fans zitten nu al twee en een halve maand te wachten op een beslissing in verband met de voormalige Japanse renstal. Het aantal kandidaat-overnemers, die sinds 5 december in de media genoemd werden, was na verloop van tijd niet meer bij te houden. Niet zelden werden regelrechte kwakkels de wereld ingezwierd, iets waaraan zelfs de meer serieuze nieuwssites zich durfden te bezondigen.

Tot vorige week leek het meest waarschijnlijke scenario dat van een management buyout door Nick Fry en Ross Brawn. Er was sprake van een constructie van Braziliaanse geldschieters rond Bruno Senna. Jenson Button zou als tweede rijder mogen blijven, en Mercedes zou voor de motoren zorgen. En Ecclestone zou, net als bij Williams, als een soort van ‘lender of last resort’ fungeren. Toen Petrobras zijn betrokkenheid in de constructie prompt ontkende, kwam de hele opzet opnieuw op losse schroeven te staan. 

Eergisteren dan dook plots de naam op van Virgin als kandidaat-overnemer. Een complete verrassing is dat niet, volgens crash.net zou het concern van Richard Branson vorig jaar al een bod hebben uitgebracht op het ex-Honda team. Virgin blijft op dit moment als enige ernstige kandidaat-koper over. Als de Japanners toehappen, is het team gered, al zal dat wellicht het einde betekenen van de huidige CEO Nick Fry.

Advertenties

Acties

Informatie