Newman/Haas/Lanigan kiest voor Doornbos

21 02 2009

Bobby D is terug. En hoe. Robert Doornbos heeft zowaar een contract in de wacht gesleept bij het roemrijke NHL Racing. Er werd al weken over gespeculeerd maar vrijdagavond werd het nieuws eindelijk bevestigd.

De 27-jarige Rotterdammer mag zich vanaf maandag, tijdens de open test op de Homestead-Miami Speedway, beginnen voorbereiden op het nieuwe IndyCar seizoen. Voor Doornbos betekent IndyCar een tweede Amerikaans avontuur. In 2007 maakte Doornbos al op indrukwekkende wijze kennis met het Amerikaanse open wheel racing, maar toen de Champ Car World Series begin 2008 werden opgedoekt viel hij onverwacht zonder werk.

Bij Newman/Haas/Lanigan komt Doornbos meteen in een zeer competitief team terecht. Op de ovals zal hij wegens gebrek aan ervaring dit jaar nog geen potten kunnen breken, maar het valt te verwachten dat Bobby D zich tijdens de road courses onmiddellijk vooraan zal tonen.

Doornbos krijgt bij NHL Racing mogelijk twee teammaten. Naast Graham Rahal, die al officieel werd bevestigd, is er sprake van Milka Duno als derde rijder. De Venezolaanse zou naar verluidt ettelijke miljoenen dollars meebrengen van het olie-concern Citgo. Voor Justin Wilson is er bij NHL Racing geen plaats meer.

IndyCar betekent voor Doornbos ook een eerste deelname aan de legendarische Indy 500. Meteen een kans voor de Rotterdammer om in de voetsporen te treden van Arie Luyendyk, die de race in Indianapolis in 1990 en 1997 won.

Advertenties

Acties

Informatie