Nieuw puntensysteem alweer in de koelkast

22 03 2009

Er komt voorlopig geen nieuw puntensysteem voor het wereldkampioenschap F1. Eén week voor Melbourne heeft het gezond verstand de bovenhand gehaald, de F1-authoriteiten hebben nu een jaar de tijd om een fatsoenlijk nieuw voorstel uit te werken.

Tijdens de Olympische Spelen van 2008 in China pikte Bernie Ecclestone het idee op om ook in de F1 een medaille-systeem uit te werken. De wereldtitel zou in de toekomst gaan naar de piloot met de meeste gouden medailles. Afgelopen dinsdag dan besliste de FIA de wereldtitel vanaf 2009 effectief toe te kennen aan de rijder met de meeste GP-zeges. De FIA koos niet voor een echt medaille-systeem, maar Ecclestone had toch nog maar eens aangetoond hoe makkelijk hij de F1 naar zijn hand kon zetten.

De abrupte reglementswijziging, minder dan twee weken voor de start van het nieuw seizoen, kon op weinig bijval rekenen. Michael Schumacher, Fernando Alonso e.a. maakten er onmiddellijk brandhout van. De FOTA, de vereniging van constructeurs, vocht de late FIA-beslissing aan omdat ze genomen was zonder unanieme steun van de teams.

Vrijdag dan liet de FIA weten op haar stappen te willen terugkeren. Het ‘winner takes all’ voorstel wordt ten minste voor een jaar terug opgeborgen, of wie weet, ineens begraven.

Advertenties

Acties

Informatie