Brawn GP bestormt podium

29 03 2009

Amper drie weken na de geboorte van Brawn GP heeft de nieuwe renstal met veel bravoure de Grand Prix van Australië op zijn naam geschreven. Jenson Button en Rubens Barrichello legden in de openingsrace van het nieuwe seizoen beslag op de eerste twee plekken, nadat ze ook al tijdens de kwalificaties met kop en schouders boven de rest uitstaken.

melbourne_start

Het is van 1977 geleden dat een nieuwe renstal debuteerde met een overwinning. Toen pakte Jody Scheckter de zege met de Wolf WR1 in de openingsrace in Argentinië. Eigenlijk blijft die prestatie sterker dan de overwinning vandaag van Brawn GP, want het team van Ross Brawn kan moeilijk als een echt nieuwe renstal worden beschouwd.

De Brawn GP001 is het resultaat van een ontwikkeling die bijna volledig door Honda werd bekostigd. En het mag gezegd worden: na de plotselinge aankondiging in december dat het de F1 zou verlaten, heeft Honda ervoor gezorgd dat een doorstart van het team mogelijk bleef. Netjes is dat. Maar tegelijk erg spijtig voor de Japanners, die nu moeten vaststellen dat ze in 2009 voor de wereldtitel hadden kunnen strijden.

Advertenties

Acties

Informatie