Ecclestone houdt vast aan twilight racing

7 04 2009

Racen onder neergaande zon heeft na twee bedenkelijke experimenten zijn ondeugdelijkheid bewezen. In Australië kloegen de rijders steen en been over de gevaarlijk laag staande zon in de tweede wedstrijdhelft, en in Maleisië moest de wedstrijd halverwege worden stilgelegd na een perfect voorspelbaar tropisch onweer. Opzouten die ‘twilight races’ zou een normaal mens dan denken, maar dat is zonder Greedy Bernie gerekend.

Het zwaartepunt van de F1-fanbase ligt nog altijd in Europa en daarom wil Ecclestone dat de races in het oosten worden gereden op uitzenduren waarop de gemiddelde Europeaan al wakker is. Dat de F1-fan zich zondag moest tevreden stellen met een halve race en vervolgens nog een uur moest wachten om Jenson Button tot winnaar te horen uitroepen, lijkt bijzaak.  Ecclestone heeft al laten weten dat hij ook in de toekomst races wil laten starten in de late namiddag.

De kijkcijferbelangen wegen op de veiligheid van de piloten maar de GPDA is niet bij machte een dam op te werpen tegen het oprukkende schemerracen. Het probleem zou vanzelf opgelost worden indien er meer races in Europa en Amerika werden gepland, maar in deze regio’s wordt het voor Ecclestone steeds lastiger om nog corrupte overheden te vinden die bereid zijn een deel van ’s lands rijkdommen te verhandelen voor een grand prix.

Advertenties

Acties

Informatie