Ferrari likt zijn wonden na mislukte seizoensstart

26 04 2009

Het Oosterse seizoensbegin is voor Ferrari zonder meer desastreus te noemen. De fiere Italiaanse Scuderia staat na vier races op een na laatste in het constructeurskampioenschap. Vandaag in Bahrein behaalde Kimi Raikkonen de eerste punten voor Ferrari, en daarmee werd een totale schande vermeden.

Sinds Melbourne is de pikorde in de F1 volledig omgegooid. Brawn GP, Red Bull Racing en Toyota delen nu de lakens uit. De smaakmakers van 2008, Ferrari, McLaren en BMW bakken er voorlopig niks van. Ferrari lijkt wel naar de chaos van de jaren tachtig te zijn teruggekeerd.

Stefano Domenicali mag dan wel beweren dat Ferrari in Barcelona een nieuwe start zal kennen, het is helemaal niet zeker of de updated F60 daadwerkelijk het gat met de concurrentie zal dichten. Het team weet op dit moment van geen pijlen hout te maken. Met of zonder Kers, het maakt kennelijk weinig verschil uit.

Luca di Montezemolo liet vandaag nogmaals zijn ontevredenheid blijken over de reglementen voor 2009. “De reglementen zijn slecht geschreven”, aldus de Fiat-voorzitter,”want wij interpreteren ze blijkbaar anders dan de concurrenten”. Maar met het aanhoudende gezeur over diffuser- en andere technische kwesties gaan de Italianen het tij niet kunnen keren. De discipline uit het tijdperk Todt-Schumacher-Brawn lijkt volledig verdwenen.

Advertenties

Acties

Informatie