IndyCar Series in slaapstand verzeild

2 05 2009

Een aantal Amerikaanse commentatoren zijn na de race in Kansas, de derde werdstrijd van het seizoen, vragen beginnen stellen over de spectakelarmoede bij de IndyCars. Saint Petersburg en Long Beach waren al saai, en voorbije zondag bleek ook de eerste oval race van het seizoen behoorlijk slaapverwekkend.

power_longbeach

Tijdens het winterseizoen werden nochtans een aantal reglementswijzigingen doorgevoerd die het spectakel ten goede zouden moeten komen. IndyCar teams kunnen dit seizoen gebruik maken van zachtere ‘option tyres’ naast de reguliere banden. Anderzijds vervalt voor de teams de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere wielbasisen. Er werd een nieuwe privé testing policy uitgewerkt en ook het puntensysteem onderging een aantal wijzigingen. Maar voorlopig brengen de nieuwe reglementen dus weinig zoden aan de dijk. 

Ook bij de lagelanders is het een seizoensbegin zonder veel pit. Robert Doornbos, onder dak bij topteam NHL Racing, kon voorlopig geen potten breken. Zijn entree in de IndyCar series verloopt moeilijker dan zijn Champ Car debuut twee jaar geleden. En Eric Bachelart heeft evenmin reden tot vieren. Zijn Conquest team is door de economische crisis teruggevallen op één wagen met aan het stuur Alex Tagliani. Voorlopig staat de Canadees slechts twintigste in het rijdersklassement.

Advertenties

Acties

Informatie