Doornbos morst met kwalificatiekansen Indy 500

10 05 2009

Robert Doornbos ziet zijn kansen op deelname aan de 500 mijl van Indianapolis zienderogen verkleinen na twee zware crashes net voor de eerste kwalificaties. De NHL-rijder reed tijdens de vrije trainingen op Fast Friday en op Pole Day twee Dallara’s in de prak en ziet alvast de 22 beste startplaatsen aan zijn neus voorbijgaan. Volgend weekend krijgt Doornbos een laatste kans om zich te kwalificeren voor de 93ste editie van de legendarische race.

De Rotterdammer had nochtans een sterke indruk gelaten tijdens de rookie orientation sessions eerder deze week. In zijn kennismaking met de roemruchte Brickyard toonde Doornbos zich de snelste van de nieuwkomers en moest hij enkel de ‘refreshers’ Paul Tracy en Scott Sharp voorlaten. Doornbos wordt in zijn eerste Indy 500 avontuur bijgestaan door tweevoudig winnaar Arie Luyendyk.

Pole Day werd volledig gedomineerd door het Penske team met Helio Castroneves op pole en Ryan Briscoe op de tweede startplek. Chip Ganassi piloten Dario Franchitti en Scott Dixon starten respectievelijk vanop plek drie en vijf, met tussen hen in Doornbos’ ploegmaat Graham Rahal. In totaal strijden veertig ingeschreven deelnemers om drieëndertig beschikbare startplaatsen.

Advertenties

Acties

Informatie