Zolder klaar voor tweede Superleague rendez-vous

16 07 2009

Superleague Formula strijkt dit weekend opnieuw neer in Zolder. Na een gesmaakt eerste optreden in het debuutseizoen 2008 mag het Limburgse circuit ook dit jaar gastheer zijn voor de raceklasse in voetbalkleuren. Voor Circuit Zolder meteen het sportieve hoogtepunt van 2009.

Voor velen blijft de combinatie autosport-voetbal een ietwat eigenaardige formule, maar de doorwinterde autosportfan kijkt natuurlijk in de eerste plaats naar de fraaie Panoz DP09 eenzitters met de 750 paarden sterke V-12 krachtbron. Overigens werd die motor tijdens de lange winterpauze door Menard Competition onder handen genomen om een aantal pijnpunten inzake betrouwbaarheid weg te werken.

Het Belgische Azerti team runt dit seizoen de wagens van PSV, AC Milan en AS Roma. Astromega is er in 2009 niet meer bij. Het team uit Heist-op-den-Berg gooide de handdoek in de ring omdat het niet langer wilde bijpassen voor de financieel gebrekkige Superleague organisatie. En daarmee is ook de Anderlecht-wagen van garage veranderd, de paars-witte bolide wordt nu onderhouden door Zakspeed. Aan het stuur zit voorlopig de Nederlander Yelmer Buurman.

Andere Nederlandse rijders zijn Dominick Muermans en Ho-Pin Tung die respectievelijk voor PSV en Atletico Madrid uitkomen. Overigens kan het rijdersveld in 2009 moeilijk indrukwekkend worden genoemd. Vorig jaar was Superleague nog een populair toevluchtsoord voor werkloze Champ Car rijders, dit seizoen kan de serie enkel uitpakken met de namen van een aantal ex F1-beloften als Enrique Bernoldi, Giorgio Pantano en Antonio Pizzonia. Het aandeel van de ‘pay drivers’, amper bij machte de krachtige DP09 te besturen, neemt snel toe.

Advertenties

Acties

Informatie