Comeback Schumacher slechts uitgesteld?

11 08 2009

Michael Schumacher moet zijn rentree in de Formule 1 afblazen. Na de GP van Hongarije maakte Ferrari bekend dat de zevenvoudige wereldkampioen de plaats van de gekwetste Felipe Massa zou innemen. Vandaag blijkt dat de Duitser nog te veel last heeft van een nekblessure die hij in februari opliep tijdens een val met een superbike op het ciruit van Cartagena. Luca di Montezemolo heeft intussen veteraan-testrijder Luca Badoer aangeduid als nieuwe invaller voor Massa.

schumi2003austria

In de aanloop naar de GP van België keek iedereen al uit naar de confrontatie tussen de vier wereldkampioenen van de laatste jaren: Schumacher, Alonso, Raikkonen en Hamilton. En naar het duel tussen de oude Schumacher en Sebastian ‘baby schumi’ Vettel. De aankondiging van de terugkeer van Schumacher bezorgde de ticketverkoop in Francorchamps een geweldige impuls. In een seizoen met te veel politieke strubbelingen was Schumachers comeback het beste wat de F1 kon overkomen. Maar: te vroeg gejuicht, want hij komt – voorlopig – niet terug.

Rond Schumachers afscheid in 2006 heeft steeds een zweem van mysterie gehangen, alsof de Duitser gedwongen werd om met racen te kappen. Schumacher heeft het moeilijk met het leven buiten de cockpit, de invalbeurt voor Massa leek op het goeie moment te komen. Allicht zal de comeback nu pas in 2010 kunnen plaatsvinden. Di Montezemolo wil graag een derde Ferrari inzetten, maar ook oude kameraad Ross Brawn is een optie.

Advertenties

Acties

Informatie