Button is het noorden kwijt

30 08 2009

WK-leider Jenson Button bakt er de laatste wedstrijden niets meer van. De prestaties van de Brit bereikten vandaag een dieptepunt tijdens de GP van België op het circuit van Francorchamps. Button had zaterdag een abominabel kwalificatieresultaat neergezet en in de race liep het al na een halve ronde verkeerd toe hij werd meegesleurd in een crash met Grosjean, Hamilton en Alguersuari.

Button behaalde in het begin van het seizoen zes overwinningen in zeven races. Maar van de authoriteit die de Brit toen uitstraalde, blijft na de laatste vijf ontgoochelende wedstrijden niets meer over. Eigenaardig genoeg heeft Button nog altijd een behoorlijk ruime voorsprong in het klassement. En dat komt omdat zijn directe concurrenten, Vettel, Barrichello en Webber, ook veel te wisselvallig zijn in hun prestaties.

Ondertussen scoorde Ferrari in Francorchamps zijn eerste zege van het seizoen. Kimi Raikkonen reed een clevere race en kon dankzij zijn KERS-systeem de verrassende Giancarlo Fisichella achter zich houden. Ferrari doet dit jaar niet mee voor de titel maar kan nu toch met vertrouwen uitkijken naar zijn thuisrace op Monza. Als het nu ook nog de ongelukkige Luca Badoer kan vervangen door een rijder van het kaliber… Fisichella, dan kunnen er misschien twee rode wagens strijden voor de zege op de Autodrome Nazionale.

Advertenties

Acties

Informatie