Opzienbarende overstap van Bourdais naar Superleague Formula

6 09 2009

Sébastien Bourdais verbaasde deze week door zijn overstap aan te kondigen naar de Superleague Formula. Zijn eerste raceweekend met FC Sevilla in Estoril verliep aanvankelijk niet echt gesmeerd, maar de Fransman verbeterde gestaag en zette deze namiddag de kroon op het werk met een zege in de super final.

De transfer van Sébastien Bourdais is voor de Superleague Formula ongetwijfeld een grote vangst. Bourdais heeft met zijn vier Champ Car titels en zijn twee seizoenen bij het F1-team van Toro Rosso een goed gevuld CV, en zijn komst draagt zeker bij tot de credibiliteit van de nog jonge autosportserie. Superleague Formula heeft nu met Bernoldi, Pizzonia, Pantano en Bourdais vier ex F1-piloten in dienst. Bourdais verklaarde eerder deze week dat Superleague Formula vandaag het beste alternatief is voor Formule 1.

De keuze van Bourdais was niet zonder risico’s, maar zijn prestatie in Estoril heeft aangetoond dat zijn talent intact is. De terugkeer naar een spec car serie met Panoz wagens heeft de Fransman meteen naar het juiste vormpeil gebracht. Bourdais was door een aantal journalisten ook getipt als mogelijke vervanger van Luca Badoer bij Ferrari, maar die plaats is intussen ingenomen door Giancarlo Fisichella. Of Bourdais ook in 2010 zal aantreden in de Superleague Formula, valt af te wachten. Het is best mogelijk dat Bourdais volgend jaar opnieuw naar de States zal trekken om voor Newman/Haas/Lanigan in de IndyCar series te rijden.

Advertenties

Acties

Informatie