Toyota en Bridgestone geven er de brui aan

7 11 2009

Twee Japanse giganten gaven deze week te kennen zich uit de Formule 1 terug te trekken. Toyota doet dat met onmiddellijke ingang, Bridgestone op het einde van 2010. De beslissing van Toyota was verwacht, die van Bridgestone was een complete verrassing. De F1 heeft een jaar tijd om een nieuwe bandenleverancier te zoeken, maar het lijkt nu al duidelijk dat Goodyear, Michelin en Pirelli geen kandidaat zullen zijn.

kobayashi_abudhabi

Bij Toyota waren er al een tijd signalen dat het team aan zijn laatste seizoen in de F1 bezig was. Williams had zijn motorcontract met Toyota opgezegd, en Toyota-rijders Trulli en Glock wisten dat ze voor 2010 bij een andere werkgever moesten aankloppen. Toyota was acht seizoenen actief in de F1, maar kon ondanks fenomenale budgetten geen enkele grand prix zege op zijn naam schrijven.

Met de aftocht van Honda vorig jaar en de nieuwe exits van Toyota en Bridgestone wordt de Japanse betrokkenheid in de F1 zwaar teruggedrongen. De Japanse GP blijft wel overeind, en waarschijnlijk zal er volgend jaar ook nog een Japanse rijder op de grid staan. Kamui Kobayashi verbaasde in de twee laatste races van het seizoen als vervanger van Glock, en mag met een cheque van Toyota op zoek naar een zitje voor 2010.

Advertenties

Acties

Informatie