Assen zoekt vervanging voor A1GP

11 11 2009

De financiële problemen van A1GP zijn zo groot dat de serie waarschijnlijk niet meer aan racen zal toekomen. Net voor de start van het nieuwe seizoen probeerde voorzitter Tony Teixeira nog aan te tonen dat de financiële toekomst van A1GP was veiliggesteld, maar na de annulaties van de races in Surfers Paradise, Zhuhai en Sepang is duidelijk dat de serie volledig aan de grond zit. Geen goed nieuws voor het  TT-circuit van Assen, waar normaal op 15 en 16 mei de afsluitende races van het seizoen 2009-2010 zouden worden verreden.

De schuldenlast van A1 Grand Prix wordt op zo’n 110 miljoen euro geschat. A1GP zou bij niet minder dan 250 bedrijven in het krijt staan. De meest bekende schuldeiser is Ferrari, dat sinds het vierde seizoen motoren levert aan de serie. Eerder dit jaar al werd A1 Grand Prix Operations Ltd, een dochterbedrijf van A1 Holdings, failliet verklaard. Uit dat faillissement probeert de Britse curator een pakket samen te stellen dat aanlokkelijk genoeg is voor een kandidaat-overnemer. Niets wijst er echter op dat dat proces in de eerstvolgende maanden zal kunnen worden afgerond.

Inmiddels blijft promotor Lee van Dam tickets verkopen voor het A1GP-weekend op het Circuit van Drenthe. Onbegrijpelijk, want in Assen heeft iedereen begrepen dat er geen A1GP-event zal plaatsvinden. Een vervangprogramma is in de maak en het heeft er alle schijn van dat straks de naam van Superleague Formula op de affiche zal prijken.

Advertenties

Acties

Informatie